Väderoraklet i Bjuv – Äntligen en meteorolog som aldrig har fel

bettibooLÖRDAGSNÖJE: Är ni trötta på alla väderleksrapporter som förutsäger sol, när regnet står som spön i backen eller väderkartan säger åska, när verkligheten är en stilla vårkväll? Det är Betti Boo, väderoraklet från Bjuv i Skåneland.

Efter långt letande och envetet funderande har Betti Boo funnit VÄDERSTENEN och dessutom utarbetat en formeltabell för att tyda dess märkliga meteorologiska tecken.

– Inspirationen kommer från mina indianska kontakter, därför är detta system utvecklat på engelska, förklarar Betti. Allt eftersom åren gått tycker jag mig dock ha lyckats format om denna kunskap till vårt eget språk.

– Svenska?

– Skånska, invänder Betti snabbt. Men jag är säker på att väderstenen är hundraprocentig i hela Sverige, ja, i hela världen. Solen skiner och det regnar både på rik och fattig i vilket land vi än hamnar. Det är väl den enda rättvisa vi har. Vi är ju alla människor. Och en vädersten har alla glädje av, skrattar Elisabeth Nilsson, som oraklet egentligen heter.

bettiboo play 1SE FILMEN Där Betti Boo presenter sin fantastiska meteorologiska inovation.


Gillar du detta inlägget?
 Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan 

Följa mig på Twitter

Eller skriva in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.