Nytt brev – Varför vågar inte anställda i den offentliga vården informera om Konduktiv Pedagogik?

MITT KP är en kategori i Mullback Bloggar med brev från personer med erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Idag publicerar vi ett  brev från Zana, som är upprörd och förvånad över att anställda i den offentliga vården inte vågar informera om att Konduktiv Pedagogik finns.

LÄS BREVET FRÅN ZANA:

Hej Lars!

Tack för dina insatser som ska hjälpa de mest behövande som ofta inte kan uttrycka sig väl så att övriga i samhället, inkl. politiker och beslutfattare ska förstå hur de upplever vardagen och vad de behöver för att minska svårigheterna i vardagslivet.

Jag glömmer aldrig första gångennär  vi fick höra namnet ”Move & Walk” från en trevlig, ansvarsfull medmänniska som ville vara anonym. Han sa att vi inte skulle berätta för någon inom vården varifrån vi hade fått denna information utan bara besöka M&W:s hemsida och själv bestämma om vi ville kontakta dem eller inte. Det gjorde vi och vi absolut inte ångrar detta beslut. Till vår förvåning fick vi bekräftelse på varför han insisterade att vi inte skulle berätta det för någon inom vård och rehabilitet. De ser M&W som konkurrent som tar deras pengar från landstinget utan att tänka på hur dessa insatser kan hjälpa de behovande barnen.

Självklart får du använda våra ord i din bok om det ger nåt. Lycka till.

 

Zana H


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.