Huvudmålet med Mullback Bloggar är att främja tillgång, utveckling, information och förståelse för konduktiv pedagogik, oavsett vem det gynnar ekonomiskt.

Denna Blogg är min privata arena, jag är själv ansvarig för allt som publiceras.

Lars Mullback
Lars Mullback

Detta är jag: Lars Mullback, filmare och författare, utbildad på Dramatiska Institutet. Jag är gift och vi har en dotter på på 14 år. Viktigt att veta för förståelsen av min blogg är att jag är CP-skadad sedan jag föddes.

Sedan mitten på 1990-talet har jag arbetat för att förändra synen på och behandlingen av neurologiskt funktionshindrade. Mina filmer i detta ämnet har blivit omtalade och har påverkat både vården och forskningen, främst för CP-skadade. Jag har också varit verksamhetschef och ägt ett behandlingsinstitut för neurologiskt funktionshindrade.

Jag har fått 4 böcker utgivna och gjort ett 30-tal TV-filmer, 1 långfilm och vunnit 18 kulturpris.

Redan 2009 försökte jag starta denna blogg, men livet tog en annan vändning. Jag fick uppdrag att leda två EU-projekt om konduktiv pedagogik. Den pedagogiska träningsform som denna blogg i huvudsak kommer handla om.

Jag har mer eller mindre aktivt hållit på med  lobby arbete för konduktiv pedagogik sedan 1996, men i det fördolda. kontaktat politiker och tjänstemän. Ibland har arbetet varit så absurt att det blivit en film, eller en tidningsartikel, någon gång om året. Men jag börjar äntligen inse vilket gammaldags sätt detta är att opinionsbilda.

I och med denna blogg kommer mitt arbete att bli offentligt i realtid. Jag hoppas ni kommer tycka det är lika spännande och skrämmande som jag själv gör.

För att vara transparent kommer jag publicera bakgrundsmaterial. För den som vill ha djupare förståelse för CP, konduktiv pedagogik och det svenska offentliga systemet rekommenderar jag att ni läser min självbiografiska bok ANKLAGELSER. Länk: http://movewalk.mullback.se/bocker/anklagelser-stridsskrift

Det bästa, hur livet använder, önskar

Lars Mullback

One thought on “Om Mullback blogg

  1. Kul att du har börjat blogga! Din bok ”Fast jag” är verkligen fantastisk och har hjälpt mig mycket i livet. Både jag och min mamma tyckte den var jättebra. Önskar dig all lycka i ditt arbete och med bloggen.

    Allt gott

Lämna ett svar

Translate »
%d bloggare gillar detta: