VEM SKA DU RÖSTA PÅ – SverigeDemokraterna

koVEM SKA DU RÖSTA PÅ Mullback Bloggar har senaste veckorna presenterat vad de olika partierna säger om funktionshinderfrågor. Dels har partiernas valmanifest presenterats och dels har en representant för partiet sammanfattat deras visioner och ambitioner i ett filmat inslag. Mullback Bloggar har presenterat alla riksdagspartier utom SverigeDemokraterna. Mullback Bloggar har ingen skyldighet eller vilja att vara opartiskt, därför väljer jag att inte presentera detta parti, utan publicerar istället denna betraktelse över hur SverigeDemokraternas åsikter påverkar Sverige som land och mig som svensk.

IDAG SverigeDemokraterna

BETRAKTELSE

-Man måste försöka göra skillnad den lilla tid man lever här, sa min nyblivne vän och det hade han verkligen gjort. Hans livsverk var fantastiskt. Han driver en ekologisk farm med omsorg om djuren och den mat han producerar. Han har byggt upp ett närmast idealistiskt paradis på sin gård. Det påminner lite om det svenska folkhemmet. Det svenskaste av allt svenskt, en dröm och en ambition att skapa ett Sverige där alla får plats och alla tas omhand och är med och bidrar.

Jag njöt av att vara på hans gård, se korna beta tillsammans med sina kalvar i ett helt år. I vanlig djuruppfödning blir kalvarna inslängda ensamma i en kätte direkt efter födelsen, eller i bästa fall efter 3 dagar. Det går att göra skillnad. Hans djur fick njuta livet, leva ko-livet ända till slakt. Bättre kan det inte bli och godare kunde det inte bli. Lyckan smakade i biffen på min tallrik, i det lantliga köket på paradisfarmen.

Efteråt på konditoriet är det flera som är stolta över den ekologiska hovleverantören i byn.

-Det enda som stör mig, sa en stammis, är att Sverige ska ta hand om alla. I USA får man klara sig själv.Varför ska det vara så puttinuttigt i Sverige och att vi tror att vi måste ta hand om alla. Jag hoppas på valet på söndag, men jag förstår inte hur Jimmy Åkesson orkar. Han säger sanningen om att flyktingarna borde stanna där de är, men då får han en tårta i huvudet.

Jag blev chockad. För en timma sedan hade jag suttit i ett kök, på en paradisgård, omringad av kärlek och omsorg till mat och djur och plötsligt pläderade en man, som stoltserade med att bo granne till denna gård, för SverigeDemokraterna. Vilken kontrast. Varför var allt alltid så svårt och komplicerat och mångbottnat? Jag ville inte höra bybons mörka analys om människan. Jag ville bara lära av farmarens omsorg och förståelse för att skapa det bästa för djuren.

Jag ville inte lyssna. Jag körde över den kaffedrickande bybon.

-Sverige, sa jag, är en dröm, en dröm som jag är lika stolt över som paradisgården i din by. Det är möjligt att USA är produktivt och bra för nyskapande och för att starka människor ska kunna bygga upp rikedom. De som bor i USA är säkert stolta för det samhällsklimatet. Ensam är stark, är det som driver de människorna som bor där. Det är jätte bra, där, men det är inte svenskt.

-Att säga att vi ska hjälpa flyktingarna där de är, är ju direkt hål i huvudet, fortsatte jag. Där är krig, översvämningar, katastrofer. De flyr för att de inte kan vara där, inte för att de vill komma hit. Jag vet inte hur vi ska kunna hjälpa alla. Det är ett omöjligt dilemma, men det är en verklighet som vi måste förhålla oss till. Att stoppa huvudet i sanden och stänga gränserna, löser inte detta omöjliga problem, men det skulle förändra vår svenskhet, djupt in i själen.

-Jag är stolt över att vara svensk, sa jag. Det svenskaste vi har, är att vi inte bara drömmer våra idealistiska drömmar. Vi är ett samhälle där vi till och med lyckas realisera dem. I din by finns en man som har lyckats skapa en paradisgård med lyckliga djur, så att livslusten till och med smakas i biffen. Och detta är möjligt, för att Sverige är ett land som tillåter och vill det bästa för alla. Vår gemensamma dröm om ett folkhem, där alla är sedda, omfattar också djuren. Därför köper vi detta kött, fast det är dyrare. Vi är ett folk av drömmare och idealister. Inte ensam är stark. Vi mår bra, när vårt samhälle lyckas värna om både djur och tiggare, fast det är omöjligt och hela världen gör något annat.

-Vi har fått vår svenska självbild, sa jag, av att se oss själva som föredöme i en hård värld. Den politik SverigeDemokraterna förespråkar är mycket långt från det Sverige jag växt upp i och är stolt över. Socialdemokraterna byggde upp grunden och Moderaterna tillsammans med Alliansen har förvaltat och förfinat den svenska verklighetsdrömmen om ett samhälle för alla, från de kollektivalösningarna med samma insatser för alla, till ett rättviseideal där insatserna styrs efter individens behov och önskemål.

-Att stänga gränser kanske sparar några kronor kortsiktigt, sa jag. Men framförallt förändrar det Sverige, från en verklighet där omtanken är rättesnöre, till ett land, där rädsla och egennytta driver samhällsklimatet och skapar en ny, hård och bitter svensk självbild.

Lars Mullback


Gillar du detta inlägget? Det publiceras ett nytt varje dag, kl 07.00. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad. Bifoga gärna lämplig bild (som ej är rättighetskyddad.)