Tillbakablicken Blekinge: Föräldrarnas glädje

kvintesensEfter att ha tackat politikerna för att de anslagit mer ekonomiska resurser till Konduktiv Pedagogik (se tidigare tillbakablick), informerade jag föräldrarna:

Redan samma kväll kom svar via mail från mamma A M

Mail skickat 2013-02-21

FRÅN Mamma A M

TILL mig

Hej!
Tack för ditt bifogade brev . Det är en seger ! Det känns verkligen härligt att brev , telefonsamtal och gemensam kamp gjort att Maj- Lis Olsson nu äntligen bergärt mer pengar samt att hon skrivit remiss, vad jag nu vet, till mamman med den 13 månader gamla babyn, som hade kontakt med dig.

Jag träffade Maj-Lis på hab. tidigare idag, när jag var där med min dotter i ett annat ärende . Hon kom fram direkt och var oerhört trevlig och berättade att hon skrivit remiss till en familj som fått Nej tidigare. Dels undrade hon om vi kunde ha en forsatt bra relation ? Jag bekräftade detta, men sa samtidigt att vi kommer att fortsätta kämpa för våra barn och hoppades att vi inte skulle behöva strida angående denna fråga igen .

Jag tackade för att hon svarat på mina mail och lyssnat på politikerna .

Hon tyckte att det varit svårt att besvara dina brev/ mail…. Tack än en gång Lars för att du med dina formuleringar i brev/ fick henne ur fattning ! Samtliga familjer som kämpat är oerhört tacksamma .

Jag var noga med att poängtera för Maj-Lis hur glada vi är, för att vi återigen fick ditt stöd ! Nu vet hon vilken kraft vi har tillsammans !

Hälsa familjen

Vänliga hälsningar A M

rätt felMINA FUNDERINGAR

Jag hjälper dessa föräldrar på avstånd, träffar dem bara någon gång, intervjuar dem för att förstå deras problem. Ofta kan de inte sluta berätta om hur jobbit de har det, hur motarbetade de känner sig. Ofta blir jag frustrerad över att de inte vill berätta det offentligt, att de vill vara anonyma. Men när jag läser brevet från mamma A M, förstår jag. Mötet med habiliteringen är deras vardag. Hur ska de kunna kritisera de människor de är beroende av på många, många sätt och dessutom träffar öga mot öga.

Så oerhört stark mamma A M måste vara i mötet med Habiliteringchef Maj-Lis Olsson. Mamma A M hade stått rak i ryggen. Hon bad inte om ursäkt. Hon tittade Maj-Lis rakt in i ögonen och sa att hon tänkte fortsätta kämpa för sitt barn. Vilken styrka, vilken kraft, vilket mod!!!

Mamma A M hade till och med sagt att hon var tacksam för mitt stöd. Det hade hon verkligen inte behövt. Jag fanns ju till för att föräldrarna själva skulle slippa ta hela striden, så de skulle kunna säga att jag var stora stygga vargen, så föräldrarna och habiliteringen skulle kunna skjuta all skuld på mig och bli sams, nu när slaget var vunnet.

Men mamma A M var stark och luttrad. Kanske befarade hon nya strider, men nu var hon glad och det gladde mig oerhörd, att jag kunnat hjälpa till. Jag skrev tillbaka till Mamma A M.

sanningMail skickat 2013-02-21

FRÅN mig

TILL Mamma A M

Det var kul att höra från dig. Jag är också mycket glad. Ert agerande i Blekinge är föredömligt. Mina brev betyder ingenting, om inte ni bekräftar sanningen. Det finns ju många som förespråka olika metoder och försöker förklara hur fantastiska de är. Det försöker jag undvika. Jag försöker bara uppmärksamma och tydliggöra era önskemål. Om inte ni säger vad ni vill, blir min hjälp omöjlig. Så det är ett mycket gott samarbete. Tack. Hälsa alla.

Stora kramar till dig och din dotter

Lars

FORTSÄTTNINGEN

Slutet gott, allting gott. Nej, så är det bara i sagan.

Nästa tillbakablick handlar om habiliteringens nya krumbukter. Och nu kommer vi till nutid, 2014 års avtal. Striden och kampen om det är föräldrarna eller habiliteringen ska få bestämma över barnen går vidare.


Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


 

Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad.