Pressrelease: Kampen i Värmland fortsätter – Föräldrar till CP-skadade barn i nytt möte med landstingsledningen
Vi får inte stöd, för vi bor i Värmland.
Vi får inte stöd, för vi bor i Värmland.

Minns ni kampen i Värmland som startade i våras? Se tidigare artiklar.

Föräldrarna från Värmland, som år efter år kommer till Move & Walk för att träna sina barn, får betala träning och boende själva, medan de flesta andra får behandlingen bekostad av det landsting de bor i. 60% av alla CP-skadade barn i Sverige har tillgång till Konduktiv Pedagogik genom landstingsbeslut, dock inte de som bor i Värmland.

– Det är skandal. Vi har fått nog, sa 15 familjer med neurologiskt funktionsnedsatta barn redan i våras och sammankallade alla landstingsråd till ett stormöte den 14 Maj.

Bara en kom, Marianne Utterdahl. Hon hade med sig ansvarig tjänsteman, Divisionschef, HHR (Hälsa Habilitering) Jan Hultbäck.

Landdstingsråd Marianne Utterdahl blev så tagen av föräldrarnas upprördhet, att hon lovade sammankalla majoriteten för en ny träff med föräldrarna.

– Vi kommer att kalla föräldrarna till möte så snart vi har möjlighet, sa Marianne Utterdahl till Mullback Bloggar.

På tisdag den 19/8 kl 18.00 – 19.00 kommer denna träff att äga rum. Habiliteringschef Jan Hultbäck har bjudit in föräldrar och politiker till Siriussalen i Landsstingshuset i Karlsstad.

-Vi hoppas även att så mycket press som möjligt kommer, säger Anna Allvin, en av föräldrarna som tröttnat på orättvisorna mellan landstingen.

De som kräver rätt till Konduktiv Pedagogik även i Värmland är dessa familjer. Flera av dessa kommer medverka på tisdag för att påverka politikerna för en mer jämlik vård mellan landstingen:

Anna Allvin med Gustav
Johanna Hegmo med Samuel
Maria Skinnargård med Lova
Anna med Elliot
Elin Granrud med William
Sara Andrén med Nelli
Dani Marti med Emma
och lika angelägna är:
Camilla Lundholm med Elvira
Anneli Stolpe med Isabelle
Jenny Dahlström med Engla
Marie Grüth med Neo
Kristin Bergqvist med Max
Krinstina Johansson med Anton
Erika Janske​

Denna vecka kommer Mullback Bloggar helt koncentrera sig på föräldrarnas kamp i Värmland. Vi kommer publicera det fantastiska material som föräldrarnasammanställt för att förklara för Värmlands landstings politiker varför Konduktiv Pedagogik är så viktigt för deras barn. Imorgon kommer första delen, en generell beskrivning av vad Konduktiv Pedagogik är och hur det fungerar.


Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad.