Nya tider på Mullback + Mail från sjukgymnast som ångrar vad hon gjort med CP-skadade barn

2014-09-09 06.34.31VECKAN SOM GICK En turbulent vecka med både stora framgångar och motgångar har gjort att jag måste planera om min tid. Mullback Bloggar kommer därför att övergå från en dagsblogg till en veckoblogg med endast några artiklar per vecka. Jag behöver mer tid för arbetet i det fördolda, då motståndet tycks bytt strategi på sina håll. Kampen för att alla som vill ha och behöver Konduktiv Pedagogik, ska få det efter behov, fortsätter dock i oförminskad styrka.

I veckan fick jag ett mail från en gammal sjukgymnast som arbetade på Bräcke Östergård, när jag var barn där på 1960 och något år in på 70-talet. Visst blev jag glad för hälsningen, men samtidigt mycket sorgsen.

Jag tror många som arbetar med funktionshindrade ofta undrar om de verkligen gör något bra för barnen eller om de kanske till och med skadar dem med de insatter de i medicinens namn utsätter oss för. Det är dock sällan någon som vågar uttrycka det så ärligt och öppet som i mailet nedan.

De som tränar Konduktiv Pedagogik i Sverige, gör det frivilligt och satsar ofta både semester och besparingar för att KP betyder så mycket för deras barn. Det måste vara underbart för personalen, som arbetar med KP, att ständigt få bekräftelse på att barnen utvecklas tack vare de insatser de gör. Att arbeta med barn och känna att man gör fel måste var fruktansvärt.

Läs mailet

Oj Oj Oj Kära Lars Mullback! Anna-Lena Bjorkman,Gustavsson här. Jag  var sjukgymnast på Bräcke mellan 1967 och 1984…Vad jag är stolt över dig. Vilken jättebra film. Påklädningen. Tänk att jag fann dig har på internatet. Våran tid på Bräcke Östergård väckte med denna film upp minnen. Fast jag aldrig var din egen sjukgymnast var jag där i rummet med alla de andra underbara barnen. Och visst var du med a red…

Jag får lite ångest när jag tänker på vad vi som gymnaster gjorde med er.. Säkert många bra saker men andra som inte var så bra brrrrr.

Bland de bra var att vi verkligen älskade er alla och ville det basta… Idag skulle jag inte gå till väga på det sättet.

Jag tror att C D var din gymnast eller var det C A? Ja, jag har ingen kontakt med nagon av mina gamla kolleger… Det är lustigt ju äldre man blir ju mer nyfiken blir man, på vad hände egentligen med den eller den personen

Har försokt att fa kontakt med andra elever M K bland annat, skulle sa gärna återknyta den kontakten

Jag bor i USA sedan början på 90 talet och har just nu flyttat ut på landet, som alltid varit min drom. Kycklingar och katter och hund… Ja, så fick jag 4 barn och de är förstås alla vuxna.

Tack an en gång för dig och vad du gör som de säger har… Kudos to you!!!

Än en gång an jättebra film och den speglar din underbara själ du har och svårigheten att för andra gå in i deras själ, våran smala resa, att allt ska vara som det mesta, allt annorlunda är konstigt, tills man genom erfarenheter öppnar sig och ser andra mojligheter att vara.

Anna-Lena

(Namngivna personer är avidentifierade i mailen, skribentens namn är verkligt)


FOTO GINTARE MULLBACK

Gillar du detta inlägget? Det kommer fler. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter


 

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.

Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad. Bifoga gärna lämplig bild (som ej är rättighetskyddad.)