Miljöpartiet har sina goda sidor och kampen i Värmland fortsätter

social mediaVECKAN SOM GICK På Mullback Bloggar fick jag de första riktiga kommentarerna, en från Miljöpartiets partistyrelse, en från en av Miljöpartiets riksdagskandidater i Skåne och en från vårdföretagarnas näringspolitiske chef.

Det känns mycket inspirerande att bloggen uppmärksammas på den nivån redan.

Ett av målen med Mullback Bloggar är ju att lyfta fram problem i ljuset. Skriva om problemen kan man ju alltid, men det är också viktigt att bli läst, också av människor i position att förändra och leda.

Jag hoppas att alla läsare, oavsett vem du är, inser vikten av att veta. Vetskapen i sig, gör att vi alla hjälper till att förändra och förbättra vårt gemensamma liv, vårt samhälle. Det Sverige vi har byggt och ständigt bygger, för att leva så bra som möjligt tillsammans, alla tillsammans.

Cirka 140 nya läsare har Mullback Bloggar fått denna vecka. Jag är glad för varenda en. Tillsammans bildar vi en kraft, bara för att vi vet något, som inte alla vet. Ni kan se hur antalet följare växer i vänsterspalten.

Jag är ledsen för att Miljöpartiet dragit så långt vänsterut i frågan om vinster i välfärden, som jag skrev om tidigare i veckan. Miljön är verkligen den viktigaste frågan i höstens val och MP har en politik och många bra konkreta idéer, som skulle göra gott för Sverige och världen. Jag är rädd att många borgerliga väljare tvekar att byta till MP, bara på grund av den frågan. Hoppas partiledningen kan hitta ett sätt att bibehålla valfrihet och mångfald och möjlighet till förnyelse i vården trots vinstförbud. Det är en utmaning, som jag hoppas de lyckas med innan valet.

Kjell StjernholmMP har också varit ett starkt stöd för oss som kämpar för Konduktiv Pedagogik. Utan MPs insats i Stockholm 2011 och 2012 hade Konduktiv Pedagogik inte funnits kvar i Huvudstaden. Det var Helene Öberg ansvarig för hälso- och sjukvårdsfrågor och medlem i Miljöpartiets partistyrelse, som, från början, ensam  startade kampen att rädda KP i Stockholm Tillslut blev så våldsamt, att alla politiker ställde sig bakom MP. Mer om det en annan gång.

Också i Skåne hade MP en avgörande roll för att Konduktiv Pedagogik åter erbjuds sedan januari 2014. Kjell Stjernholm riksdagskandidat Malmö och ledamot i Region Skåne Habilitering & Hjälpmedelsnämnd, skriv ett mail till Mullback Bloggar och berättade:

Anledningen till att konduktiv pedagogik åter finns i Skåne är att jag drivit igenom det i Hab & Hjälpmedel. Ingen jättebedrift att sätta på meritlistan, men väl ett statement av vilka frågor jag prioriterar i min politiska gärning.
Jag har i dagarna beslutat att försöka kryssa in mig i riksdagen från en 3e-plats på MPs Malmölista. Jag gör det på en uttalad lika rätt/funktionsförmåga-agenda och riktar mig specifikt mot det skiktet väljare i min kampanj. Du kan läsa mer på facebook.com/kryssakjelle .

Skulle du tro att någon kan tänkas tycka som jag i Malmö, får du gärna sprida det.

Kjell Stjernholm
riksdagskandidat Malmö
ledamot reg Skåne Hab & Hjälp

Jag hoppas och vet att det är många som tycker som du. Politiker som vågar engagera sig i särintressen och ger sig tid att försöka förstå deras speciella behov, är mycket viktiga.

VÄRMLAND Den stora mediadraken Nya Wärmlands Tidningen har också uppmärksammat orättvisan att CP-skadade i detta soliga landskap inte får Konduktiv Pedagogik, som i 60% av övriga Sverige. Av rättighets skäl får vi endast visa en bild av artikeln. Vill ni läsa artikeln, så klicka på bilden, så länkas ni till den på Nya Wärmlands Tidningens sajt.

NWR 20140530