Medias makt: CP-skadade barn vann över SLL. Det firar de på lördag

2008-03-28 21.23.40VECKAN SOM GICK I oktober 2012 rasade protesterna mot landstingsledningens beslut att stoppa pedagogiskträningen för de ca 300 barn och ungdomar i Stockholmsområdet som ville träna med konduktiv pedagogik. Barn, föräldrar och handikapporganisationerna krävde att beslutet revs upp. Protesterna uppmärksammades av Stockholmsmedia, press, radio och TV under hösten 2012, vilket bidrog till att både allmänhet och beslutsfattare fick upp ögonen för problemet.

– Efter nästan två års lobbyarbete, från chocktillstånd till protester och demonstrationer kom vi äntligen i mål. Sedan den 1 april 2014 kan barn och ungdomar i Stockholm välja att träna med konduktiv pedagogik. , säger Eszter Horvath Tothne, VD för Move & Walk. På lördag ska vi fira att KP och Move & Walk kommer att finnas kvar i Stockholm

– Move & Walk vill tacka alla som har varit med och kämpat för att konduktiv pedagogik och Move & Walk ska finnas kvar i Stockholm, säger hon.

Firandet kommer att ske i samband med invigningen av Move & Walks nya lokaler i Solna och bland annat kommer landstingsråden Helene Öberg (MP), Dag Larsson (S), Stig Nyman (KD), RBU’s representant Ingrid Näsman Björk och Chargé d’Affaires a.i. Peter Györi från ungerska ambassaden att medverka.

Programmet börjar kl. 14 och presenteras av Johan Paulsen, skådespelare, känd från bland annat TV-serien Äkta Människor, Björn Skifs lång­filmer och Jägarna 2. Han har även varit satiriker i P1 radion, Studio ett.

Medverkar gör också barn och tonåringar som tränar Konduktiv Pedagogik. Det vill visa och berätta hur mycket detta betyder för dem.

Stig Nyman (KD), landstingsråd har varit Alliansens representant i detta ärende, Han säger nu:

– Vi har arbetat hårt för att införa vårdval för konduktiv pedagogik, så att barn och unga med rörelsehinder kan välja. För mig är det mycket tillfredsställande att se det praktiska resultatet när Move and Walk är på plats i nya lokaler. Det här kommer att öka tillgängligheten och kvaliteten för barnen, säger Stig Nyman (KD), landstingsråd med ansvar för habilitering och rörelsehinder.

Var och när? Lördag 25 oktober kl. 14-16. Storgatan 70, Solna
(entrén är belägen inne i Huvudsta Centrum)Kontakt:Jenny Haagman, Kommunikatör, jenny@movewalk.se, 0723-947354


FOTO GINTARE MULLBACK

Gillar du detta inlägget? Det kommer fler. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter


Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.

Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad. Bifoga gärna lämplig bild (som ej är rättighetskyddad.)