Mamma skriver: Det bäst av allt; han växte och fick massor av självförtroende!

öppet brevMITT KP Brev från personer med erfarenhet av Konduktiv Pedagogik, som jag fått genom åren. Här skriver mamman Ammi Thörnblom ett brev från 2013:

Hej !

Vill berätta lite om min erfarenhet av Move&Walk.

Jag är mamma till en kille som idag är 22 år gammal.

När han var 8 år så började han skolan där de hade en hab avdelning. De ”dömde” ut honom på en gång. Han kunde ju inte gå och händerna var det jätteproblem med !

Det dom gjorde var att fixa en elrullstol ! Så han kunde hänga med de andra skolkamraterna.

Fick i den vevan nys om att M&W skulle starta upp träning i Nässjö. Eftersom jag sett vad du lärt dig genom detta så var det bara att hänga på !

Vi bad skolan skicka tillbaks elrullen. Tog ledigt och for till Nässjö ! Började träna, hände nya saker både med sonen och de andra deltagarna varje dag. Sonen kunde helt plötsligt stödja på sina ben, och armarna var det inte några problem med. Och bäst av allt; han växte och fick massor av självförtroende !

Det var en jobbig men mycket lärorik månad i Småland.

På kvällarna satt vi föräldrar och var så glada för att vi valt detta, samtidigt myckt oroade för hur vi skulle fortsätta när vi kom hem. Hemma var det som vanligt; hände ingenting!

Vi for ner ytterligare en gång med samma fina resultat. Några föräldrar hade då funderat på att starta en skola med konduktiv pedagogik. Fick frågan om vi var intresserade. SJÄLVKLART var vi det !

Så vi var med från starten när Jorielskolan körde igång. Sonen gick sedan där tom klass 10. Fantastiska år ! Är så tacksam mot de damer och andra som hjälpt till att skapa denna skola.

Sonen har även tränat KP några gånger i Stockholm på somrarna !

Ingen annan pedagogik/träningsform kommer ens i närheten av detta ! Att få göra saker själv ! Inte någon annan som rycker och sliter i en. Och säger att man INTE kan !

Som förälder som varit med under alla år, så har KP varit enklare att följa. Fick innan massa träningsprogram som jag inte kunde genomföra, var krångligt och man kände bara att man körde över sin son. Försöker i stället låta honom göra så mycket som möjligt i vardagen själv ! Tack till dig Lars som gjort så mycket för oss andra , du öppnade en ny värld !

Ammi Thörnblom


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.