Klassad som kolli – nu kan han gå

MITT KP är en kategori i Mullback Bloggar med brev från personer med erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Ett gripande brev från Karina Mölgaard Johansson, som inte ångrar någonting trots svår och mycket negativ start.

LÄS BREVET FRÅN KARINA:

Jag é mamma till en cp-skadad pojke som é 15 år. Redan som liten började vi träna lite utav petö… Han blev klassad av vården som liten att han inte skulle kunna göra någonting… Varken kunna gå, tala eller någonting. Han skulle bara vara som ett kolli så en sa till oss att dem tyckte vi skulle lämna honom på en institution… Gråter nu när jag skriver lika mycket som jag gjorde den gången… Vi vägrade göra det… Vi har kämpat på i alla år…Oh min son é lika enveten han… I fem år har han tränat på move & Walk i Göteborg.. Det har varit räddningen för oss.. Vi har lagt in lite av tränings delarna i vårat vardagliga liv… det är ju tack vare KP som allt har blivit så bra. Ja det är det bästa som vi har gjort. Kommer i håg så väl när vi var i väg dem första gångerna hur tufft vi tyckte det var. Men som sagt var med facit i hand så ångrar vi inte en sekund. Min son längtar till juni när det är dax för en tränings månad igen….

Vill även tillägga att jag é så glad att jag orkade kämpa emot vården den gången… För min son kan gå & prata & é min Goa solstråle kämpe ♥♥

Karina Mölgaard Johansson


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.