Karsten Inde – Privat vård-VD som betytt mycket för KP

karsten-asa-MITT KP – enligt Karsten är en kategori i Mullback Bloggar med berättelser från 1990-talet, när Konduktiv Pedagogik just blivit känt i Sverige, sammanställda i ”Boken om Move & Walk – En bok som söker nya berättelser” av Karsten Inde. På bilden tillsammans med sin fru Åsa.

Karsten Inde är en företagsledare och står bakom flera av de stora vårdkoncernerna i det privata vård-Sverige. När Kondutiv Pedagog kom till vårt land, var det ingen offentlig sjukvård som ville erbjuda konceptet, trots en stark efterfrågan från målgruppen.

Karsten Inde införlivade Move & Walk i sin vård-koncern och erbjöd därmed ekonomisk stabilitet och långsiktighet för Konduktiv Pedagogik i Sverige , trots de stora finansiella svårigheterna som fanns då.

Vilka motiv Karsten hade för detta engagemang, vet jag inte, men den bok han redigerade visar att han förundrades över hur engagerade och nöjda de som tränade på Move & Walk var och att han hade svårt att förstå varför behandlingsframgångarna på Move & Walk inte uppskattades, utnyttjades eller följdes upp av vare sig barnens habiliteringar eller socialstyrelse.

Jag är glad och tacksam för att Karsten Inde har gett Mullback Bloggar rätt att publicera dessa unika berättelse. Kommande veckor kan ni se fram mot fascinerande och gripande sommarläsning.

Första historien kommer imorgon skriven av Anders, en armbrytande karlakarl från de norrländska skogarna. Även en norrländsk kaftkarl kan vekna i mötet med ungersk specialkunskap och barnakärlek.

 


Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.