Michelle går i KP-skola – har blivit mkt duktigare med sin vänstra sida som nästan var totalt ”förlamad”innan

MichelleMITT KP är en kategori i Mullback Bloggar med brev från personer med erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Idag publicerar Mullback Bloggar två brev från Jessica Gustafsson, mamma till Michelle. Det första skrivet för ett och ett halvt år sedan vintern 2012.

I fredags fick jag det andra brevet. Stort tack för det!

Det är fantastiskt att få förmånen att få följa alla dessa barn, hur de växer till individer, särskilt viktigt att få rapporter år från år.

Fortsätt och skriv, alla ni som kämpar, hoppas och gläds i det fördolda. Det är mycket viktiga sanningar, som kommer fram i dessa brev. Sanningar som kan hjälpa och inspirera andra i samma situation. Sanningar som också bildar en kunskapsbas för både politiker och profession att förstå den vardag de ska besluta om, men som nästa alltid är väldigt långt från deras egen.

Idén med dessa personliga berättelse är att neurologiskt funktionsnedsattas vardag och behov ska kunna förstås, bli verkliga och levande genom att vara just personliga.

Nedan finns två brev, det ena från 2012 och det andra från 2014-06-11.

LÄS BREVEN FRÅN JESSIKA:

Brev 1, 2012

Min dotter Michelle har tränat K P sen hon var 2 år och det hänger 4 fina diplom o guldmedaljer i hennes rum!! Move and Walk har gett oss mkt och lärt oss hur vi kan utveckla o påverka o hur intensiv träning med lek o upprepning ger resultat! Min dotter har nyss fått den stora möjligheten att gå i skola med KP varje dag så för oss är konduktiv pedagogik en stor del av vårt liv!

Jessica Gustafsson

Brev 2 2014

Idag går Michelle fortfarande i grundsärskolan på Move and Walk skolan. Hon kommer börja ”2”an till hösten o det har gett oss jättemkt. Hennes egna jag o självförtroende har växt o hon har blivit mkt duktigare med sin vänstra sida som nästan var totalt ”förlamad”innan.

Både vi o Michelle är mkt nöjda med skolan o ser fram emot nya utmaningar o framsteg. 5 st går i Ms klass. Vet inte om det finns tillräcklig info om skolan tyvärr. Dålig info från samhället

Jessica Gustafsson


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.