Jag är en 14-årig tjej som testat KP

fotMITT KP – enligt Karsten är en kategori i Mullback Bloggar med berättelser från 1990-talet, när Konduktiv Pedagogik just blivit känt i Sverige, sammanställda i ”Boken om Move & Walk – En bok som söker nya berättelser” av Karsten Inde. Publiceras med tillstånd av Karsten Inde.

SOMMARLÄSNING:

DAGENS KAPITEL AV Lisa Pettersson:

Vad jag tycker om Move & Walk

Jag är en 14-årig tjej som heter Anna Pettersson och jag har varit på Move & Walk. Jag tycker att jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde före träningen. Träningen var intensiv och gav resultat redan första veckan. Jag tycker träningsledarna var bra, men ibland fick man inte den hjälp som man ville ha. Jag var i en eftermiddagsgrupp med tre andra ungdomar, jag tyckte det var precis lagom. Men nästan varje dag efter träningen hade man träningsvärk lite överallt i kroppen.

En annan person i min grupp och jag hjälpte varandra på fritiden där uppe på Move & Walk, vi sa till varandra att gå utåt med fötterna, för vi två går inåt med fötterna. När man inte hade någon träning så tyckte jag att det var lite långtråkigt, för det fanns bara saker för barn, inget för ungdomarna. Den sista veckan kom en dator med internet och då blev det lite roligare. Vid videon var det för det mesta fullt av barn som kollade på video, så jag såg bara videofilm på TV i fyra veckor.

Jag känner att Petö-metoden har hjälpt mig en hel del. Innan kunde jag inte röra mig alls lika lätt som nu. Conductorn gav bra separata övningar. Hon visade sig verkligen intresserad av att få mig bättre. Det är så synd att inte en del landsting kan begripa att de kommer spara själva om de hjälper till med kostnaden. För desto fler gånger man kommer dit, desto bättre blir man och ju mindre stöd behöver man ifrån landstingen.

Lisa Pettersson, Alvesta


FOTO GINTARE MULLBACK

Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.