Jag 16 år och CP-skadad. Jag började träna Konduktiv Pedagogik, när jag var tre år. TACK för det!

Brev 2MITT KP är en kategori i Mullback Bloggar med brev från personer med erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Idag publicerar vi ett gripande brev från en tonåring . Att få reda på hur människor med neurologiska funktionshinder upplever sig själva och hur Konduktiv Pedagogik påverkar dem, tror jag är en viktig nyckel för att förstå konceptet.

LÄS BREVET FRÅN ANGELICA:

Jag är en tjej på 16 år, fick min diagnos när jag var två efter att vi träffade någon som vågade berätta att jag har en cp-skada!

Jag började träna med konduktiv pedagogik, på Move &Walk, när jag var tre år. Mina föräldrar fick veta om M&W genom bekanta som tränade med sin dotter där!

TACK för det!

I början tränade jag två gånger/år, en månad i taget. Mamma o pappa fick då bekosta detta själv genom att spara pengar, söka fonder och nästan tigga…

När jag kom upp i skolåldern så var det några år som vi inte åkte till M&W, mina föräldrar ville att jag skulle få ordentlig kontakt med kompisarna i skolan. Det är ju bl.a. Sånt som andra föräldrar inte behöver fundera på…

I mellanstadiet började vi åka att träna på M&W igen, så nu har vi åkt en gång/år sen dess! Och TACK och lov att vi bor i Västra Götaland, de har beslutat sen några år att vi får träna en gång/år, som landstinget bekostar!

Hoppas verkligen att det förblir så!

Vad som har hjälp mej o min familj är såklart mycket och mest träningen, att jag kunnat lära mej mycket saker som vi vet att jag aldrig lärt mej utan KP, men det som varit till väldigt stor hjälp för mej är alla andra, både barn och vuxna som jag och min familj har träffat när vi tränat.

Några av barnen som jag träffade första gången, när jag var tre, har jag fortfarande daglig kontakt med! Vi är fyra familjer som har träffats 1-2 ggr/år sen jag var fem år och vi håller på fortfarande! Sen åker vi tjejer till varann på lov!

Att få träna och känna sig ”bäst” och duktig någon gång behöver alla få känna på! Hemma, i skolan är jag ju alltid sist och känner mej för det mesta sämst,… Man har så många här på M&W som verkligen förstår och vi ”pushar” och stöttar varandra! Ena gången är det nåt jag kan bättre som någon annan får kämpa extra med, nästa gång är det tvärtom! Då gläds man tillsammans!!

Många vi träffar får fortfarande ingen hjälp…….. Är det att följa ”barnens rätt” eller ” barn konventionen” riktlinjer???

Angelica, Lidköping


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.