GUSTAV – En cool, smart och glad kille!

Gustav 2VÄRMLAND Denna vecka handlar Mullback Bloggar om föräldrarnas kamp i Värmland. Vi kommer publicera det fantastiska material som föräldrarna sammanställt för att förklara för Värmlands landstings politiker varför Konduktiv Pedagogik är så viktigt för deras barn. I dag

GUSTAV ALLVIN, 5ÅR, CEREBRAL PARES

Gustav – En cool, smart och glad kille!

-Jag vill slippa onödiga operationer, botox och ont på natten. Jag vill också kunna sitta, gå och springa bättre, säger han själv.

Här följer hans brev, förmedlat av föräldrarna.

Hej, jag heter Gustav och om ett år ska jag börja förskoleklass. Jag har spända muskler (cp-skada). Det gör att kroppen är lite svår att styra och att jag har rullator och rullstol ibland. Min skada visar sig i båda armar och båda benen. Jag har redan opererat ena armen och även fått botox. Det syns inte så väl att mina armar har spända muskler, men en del saker är svåra att göra.

Mina kompisar känner mig och säger inte något om min gångstil och att jag åker rullstol när vi ska på utflykt/längre sträckor. Jag är dock väldigt envis och vill helst klara allt själv. En gång höll jag på 15 minuter för att stänga dragkedjan på jackan. Min mamma tyckte det var jobbig­t att vänta 😉 … Men jag klarade det!!!

GustavMina muskler och jag växer hela tiden, vilket gör att de starka musklerna blir starkare och de svaga svagare. Då vill kroppen hitta enklaste vägen för mig. Det är oftast inte bra och jag behöver veta hur jag ska göra istället eller vad jag behöver träna just nu.

Jag tränade konduktiv pedagogik första gången i Göteborg när jag var 2 år. Då lärde jag mig massor med nya saker, t ex att sitta bättre, gå bra med rullator och hur jag ska gåträna utan rullator samt att mitt tal exploderade. Träningen fick mina föräldrar bekosta själva.

Nu är jag en riktig pratkvarn! Jag kan också läsa litegrann.

Jag vill träna, bli bättre och använda min kropp på rätt sätt. Jag vill kunna leka med mina kompisar! Jag gillar träningen och vill ha samma möjlighet som många får i andra landsting

I morgon publiceras en gripande beskrivning av SAMUEL HEGMO, en av de många neurologiskt-skadade barn som av Värmlands habilitering förvägras denbehandling, som är självklar i stora delar av övriga Sverige.


Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad.