Föräldrarnas upplevelse av att tvingas övertyga politiker

KartaVÄRMLAND Denna vecka handlar Mullback Bloggar om föräldrarnas kamp i Värmland. Vi kommer publicera det fantastiska material som föräldrarna sammanställt för att förklara för Värmlands landstings politiker varför Konduktiv Pedagogik är så viktigt för deras barn.

Senare i dag ska landstingsledningen i Värmland besluta om de överhuvudtaget ska utreda frågan, om de neurologiskt skadade barnen i länet ska få något pedagogiskt stöd att utveckla sina skadade förmågor.

Här nedan kan ni läsa föräldrarnas egen rapport om hur de kämpande upplever att tvingas möta politiker, för att kräva sina barns rätt, en rätt som är självklar i stora delar av övriga Sverige.

Mullback Bloggar meddelar så snart som möjligt om utvecklingen i frågan.

Rapport från ett politikermöte

i landstingshuset i Karlstad tisdag den 19 augusti.

Äntligen var det dags för vårt möte med politikerna och vi skulle få chansen att berätta våra historier om våra barn och RBU:s syn på det hela inför alla politiker samt divisionschef Jan Hultbäck. Alla partier fanns på plats förutom ett enda parti vilket vi uppskattar enormt mycket att så många kom för att lyssna på oss föräldrar.

Jan Hultbäck berättade om hur resan fram till ett beslut går till och starten nu blir är en utredning och ett faktaunderlag som ska arbetas ihop under hösten, om de tar beslutet att starta en utredning vill säga, detta beslut fattas på tisdag. Vi fick berätta våra upplevelser, våra funderingar och tankar om vad våra barn behöver. Samt våra upplevelser av konduktiv pedagogik. Även politikernas frågor togs upp.

symbolVi upplevde att vissa politiker visade mer intresse än andra, men att flera politiker verkligen visade sitt intresse. Kom också upp önskan från politiker om vissa saker som skulle tas med i en eventuell framtida utredning, vilket givetvis känns mycket positivt. Någon politiker funderade även på att detta kanske kan ge stora fördelar för barnet i framtiden samt ekonomisk fördel för landstinget. Detta visar att politikerna verkligen lyssnade på våra ord och tro om framtiden.

En utredning tar tyvärr tid men vi får lita på politikerna att detta kan bli något hållbart i längden när man utreder frågan ordentligt innan. Men det är en frustration som förälder att allting tar lång tid. Men om en utredning startas nu så kommer vi få ett beslut innan jul och förhoppningsvis en väldigt fin julklapp till våra barn!

Det är inte lätt som förälder att sitta på ett möte tillsammans med så många personer som ska besluta om ens barns framtid. Man sitter som förälder med en enorm stress, en press, en önskan, en längtan och en frustration för att kämpandet för ens barns träning och chans till utveckling verkligen måste gå igenom.

Men vi upplevde att politikerna verkligen lyssnade på oss och att några blev berörda av våra berättelser. Ett bra möte.

Elin Granrud

Maria Skinnargård

Anna Allvin

Anna Hagelin

Johanna Hegmo

Sara Andrén

Erika Janske

Tone Nicolaisen

En föräldragrupp med stöd av RBU

I morgon publiceras en fängslande beskrivning av GUSTAV ALLVIN, en av de många neurologiskt-skadade barn som av Värmlands habilitering förvägras den behandling, som är självklar i stora delar av övriga Sverige.


Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad.