För behandlingen har vår Konung hjälpt till

Träd uppåtMITT KP – enligt Karsten är en kategori i Mullback Bloggar med berättelser från 1990-talet, när Konduktiv Pedagogik just blivit känt i Sverige, sammanställda i ”Boken om Move & Walk – En bok som söker nya berättelser” av Karsten Inde. Publiceras med tillstånd av Karsten Inde.

SOMMARLÄSNING:

DAGENS KAPITEL OM Carolina AnderssonI:

En liten berättelse om Carolina Andersson från Okome i Halland

Vi kom i kontakt med Move & Walk efter att innan ha varit på Petö i Budapest sju gånger. Då började ekonomin att svikta, så vi fick prova den behandling som ges i Nässjö med hjälp av fonder. För behandlingen på Petö i Budapest, hade vår Konung hjälpt till, annars hade också det varit omöjligt.

Efter många om och men fick vi även nytta av kontaktdagar från försäkringskassan samt mer- kostnadsersättning, men nu är det ett minne blott. Här i Halland erkänns inte Move & Walk längre som behandling.

Nu har Hallands Landsting blivit tilldelat 80 miljoner kronor för att kompetensutveckla personalen. Detta betyder väl att dom inte kan tillräckligt? 1% av detta har räckt för att Carolina skulle ha kunnat gå idag.

Carolina har nr 8 i registret hos Move & Walk, och vad vi förstår är det över 1000 barn nu?! Tyvärr kan hon inte komma så ofta som önskat, men vi trivdes mycket bra under vistelsen. Alla var mycket vänliga och vi fick ett trevligt bemötande vid ankomsten i vecka 24, 1998.

På hemmaplan har Carolina alla tänkbara hjälpmedel. Dessutom badar och rider hon varje vecka med hjälp av LSS. Hon går i vanlig skola med assistenter och efter skolan går hon på fritids. Det är viktigt att få växa upp med sina kompisar, i motsats till – vad ”de” försökte få henne till – att få börja i en Rh-skola.

Endast föräldrar vet vad som är bäst för deras barn! Om myndigheterna lärde sig detta, skulle allt fungera sååå mycket bättre.

(SNÄLLA Halland, använd miljonerna KLOKT och bo inte på flotta hotell under utbildningen)!

Med detta önskar vi alla mer eller mindre handikappade barn EN JÄTTEHÄRLIG SOMMAR! Så tar vi nya tag till hösten.

För Carolina Andersson, Ullared


FOTO GINTARE MULLBACK

Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.