Familjen Namer flyttade från Lidköping till Göteborg för att sonen skulle få Konduktiv Pedagogik i skolan

Brev 3MITT KP är en kategori i Mullback Bloggar med brev från personer med erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Idag publicerar vi ett  brev från den beslutsamme och driftige pappan Araz Namer om behovet av Konduktiv Pedagogik i hela uppväxten.

LÄS BREVET FRÅN ARAZ NAMER:

KP betyder en stor livsförändring för såväl barnet som vi föräldrar. Att se sitt barn lida av svåra sömnstörningar, spastiska besvär, förstoppningar och tandgnissling m.m. utan att kunna bena upp problemet med varken mediciner eller hjälpmedel är ett stadium någonstans mellan liv och död skulle man kunna säga.

KP har satt fart på positiva krafter i mitt barns kropp och själ. Bara en timme KP om dagen har gjort en stor skillnad för barnets hälsa och humör. Det har lett till aktivare rörelser, bättre sömn, minskat spasticitet, bättre munmotorik, minskat tandgnissling samt ökat glädje m.m.

Jag ansåg att fyra veckors KP om året inte är tillräckligt för mitt barns utveckling, då inte alla assistenter har möjlighet att delta under träningsperioden och att många personer har svårt och ta till sig all information under en så kort tid.

Därför bestämde vi föräldrar oss att lämna Lidköping och flytta till Göteborg för att barnet ska börja på Move & Walk skola, där såväl barn som assistenter och föräldrar stöter på KP i det dagliga livet.

u efter det har gott fem månader sedan barnet börjat på skolan har get mer resultat än sex års habiliteringensstöd.

Det handlar inte om att habiliteringen inte vill hjälpa till, utan mitt barn har alltid haft de bästa hjälpmedlen som finns, men hjälpmedel är tyvärr inte lösningen på allt.

Jag tycker personligen att människor med funktionshinder är i princip beroende av tre pusselbitar, två stora och en liten, där de stora är Assistans och Hjälpmedel och det lilla är KP som kan medföra att även de stora pusselbitarna kan bli små i försättningen.

Jag har för mig att nästan alla har assistans och hjälpmedel, men varför inte KP som är ett viktigt komplement till dessa två.

Jag heter Araz Namer och bor i Göteborg med fru och våra två barn, där pojken är funktionshindrad.


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.