En pigg kille på 15 bast berättar om hur tillfälligheterna styr ens öde

IMG_4967MITT KP – enligt Karsten är en kategori i Mullback Bloggar med berättelser från 1990-talet, när Konduktiv Pedagogik just blivit känt i Sverige, sammanställda i ”Boken om Move & Walk – En bok som söker nya berättelser” av Karsten Inde. Publiceras med tillstånd av Karsten Inde.

SOMMARLÄSNING:

DAGENS KAPITEL AV ANDERS GUSTAVSSON:

En pigg kille på 15 bast

Jag är en pigg kille på femton bast, gravt utvecklingsstörd (CP-epilepsi-synnervsförtvining). När jag var sex år såg min dåvarande personliga assistent (hon är numera min fostermamma), på ett program på TVom Petö-metoden och tänkte att det verkade vara något för mig, men hon fick inte respons någonstans ifrån. När jag sedan flyttade till henne för tre år sedan träffade hennes dotter en familj som hade vistats på Move & Walki Nässjö. Morsan ringde direkt och ställde oss i kö (väntetiden var ett år). Sedan började ett jagande efter ”money”.  Tack till alla fonder som har hjälpt oss att genomföra våran vistelse på Move & Walk.

Första veckan blev jag givetvis sjuk (jag visste ju inte ett dugg om var jag hade hamnat eller om vad som skulle ske, och de gör inte hur dom vill med mig, ser ni)! Resterande tre veckor jobbade jag med glatt humör, men tyvärr såg inte personalen på Move & Walk någon förbättring (problemet är nog att jag är för stor och tung, det ska börjas i tid, det som inte krokigt ska bli). Däremot såg personalen i skolan och på kortis det, när vi kom hem. Jag hade bättre hållning, hade lärt mig tugga maten och kände inte olust längre vid måltider.

Efter vistelsen på Move & Walk har jag genomgått en stor ryggoperation (som kanske ej hade behövts om jag hade fått startat träning på Move & Walk långt tidigare, enligt mammas funderingar), så jag har tyvärr inte kunnat träna hemma ännu, som ju är meningen. Men nu ska vi ta nya stora tag och se vad det kan leda till i framtiden. Drömmen är ju givetvis att få komma till Move & Walk i Nässjö fler gånger och fortsätta att träna upp minkropp (ni har väl hört talas om bodybuildning)?

AndréasMoberg i Qmla

(Förmedlat av Monika Niederkorn)


FOTO GINTARE MULLBACK

Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.