En anonym pappa skrev i vredesmod till politikerna i Region Stockholm

MITT KP är en kategori i Mullback Bloggar med brev från personer med erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Idag publicerar vi ett brev från en anonym pappa. Han skrev brev i vredesmod till politikerna i Region Stockholm, som ville dra in stödet till Konduktiv Pedagogik. Brevet var en deli en proteststorm 2012, som senareräddade kvar KP i huvudstaden

LÄS BREVETFRÅN EN ANONYM PAPPA TILL STOCKHOLMS REGIONPOLITIKER:

Hej!

Med anledning till Hälso och sjukvårdsnämndens beslut den 16 oktober om att dra in specialträning för 300 CP skadade barn.

Avtalet med Konduktiv pedagogik sägs upp. Istället ska bara intensiv sjukgymnastik erbjudas.

Som förälder till ett funktionshindrat barn blir jag djupt berörd och samtidigt väldigt arg, vi har använt oss av konduktiv pedagogik och träning på våran son sedan han var 4 år i dag är han 11 år och nått stora framgångar på våran sons motorik och balans.

Han är med som många andra barn med funktionshinder beroende av konduktivträning varje dag för att upprätthålla sina resultat och förmåga av att kunna själv och bli en mer självständig individ.

Att säga upp avtalet med konduktiv pedagogik kommer att få förödande konsekvenser för väldigt många barn.

Det här är ett beslut som känns väldigt bakåtsträvande varför ska bara intensiv sjukgymnastik erbjudas?? det måste ju ligga i samhällets intresse att våra barn för den träning som är bäst för dom.

Hälsningar arg och besviken Far till funktionshindrat barn


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.