Egentligen hade jag velat kliva av i söndags natt,

Move & WalkVECKAN SOM GICK Det har varit en rejält omtumlande vecka, denna som gått. Jag blev ganska omskakad av valresultatet. Först orolig och nästa så att jag inte ville veta. En av conducorerna på Move & Walk frågade om det var lika bra att packa ihop och byta land, om privat vård skulle förbjudas. Att Löfven slängde ut Vänsterpartiet direkt var väl inte oväntat, men kom ändå föredömligt snabbt.Tydligen vill den socialdemokratiska ledningen inte pressa in Sverige i en strikt planekonomi, vi får väl se hur det går med omröstningarna om statsminister och budget.

Att Aliansen genomfört relativt få reformer de 4 sista åren, beror naturligtvis på att de suttit i minoritet, Det är svårt att styra i ett sådant läge, särskilt när man velat hålla ute SverigeDemokraterna. Nu i efterskott tror jag mig inse att Fredrik Reinfeldt trodde genuint på den politik har drev. Han avgick direkt för han vill inte dagtinga med sin övertygelse. 7 % av hans väljare hade lämnat Moderaterna för SD. De trodde inte att Fredrik verkligen ville öppna sitt hjärta. De trodde han skulle anpassa sin politik åt SD hållet för att vinna tillbaka dem. De hade fel. Han avgick direkt. Den smutsiga politiska eran, som vi just tagit första steget in i, ville han inte ha med att göra.

Egentligen hade också jag velat kliva av i söndags natt, för visst var det en dröm om Sverige som gick förlorad. Nu måste vi ta SDs väljare på allvar. Vi får inte idiotförklara dem och hålla dem utanför. Hur gör vi? Att kliva av är ingen lösning, bara en möjligheter distans och nytänkande.

Move & Walk växer och intresset ökar ständigt för Konduktiv Pedagogik. I veckan kom denna uppmaning på en Facebook-sida:

Är du, eller någon du känner, intresserad av att börja på Move & Walk Skola i Solna från ht 2015?

Move & Walk har ansökt om att få starta förskoleklass, fritids, grundsär- och gymnasiesärskola i Solna från höstterminen 2015. Skolinspektionen begär nu en lista över alla potentiella elever, eftersom vi måste kunna styrka att det finns ett elevunderlag. Vi behöver därför vårdnadshavares godkännande om att få uppge namn, ålder och hemkommun på de elever som visat intresse. Det är dessutom lite bråttom, så skicka gärna iväg ett mail idag till jenny@movewalk.se eller ring 031-309 90 62. Obs! Att lämna en intresseanmälan innebär inte att ni förbinder er till något, bara att ni ev. är intresserade av att börja på Move & Walk Skola nästa höst.

Efter två timmar var skolan redan halvfull av intresserade i närområdet!

Move & Walk-särskola finns redan i Göteborg och Malmö och erbjuder att unikt koncept att integrera rörelseträning i skolarbetet. Motorik och intellekt stimulerar

Läs mer om Move & Walk-skola i dessa artiklar LÄNK

Se filmen om Move & Walk-skola längst ner i denna artikel LÄNK