DEL 1 – Kamp upprop eller kärleksdikt till våra älskade barn

William 2VÄRMLAND Denna vecka handlar Mullback Bloggar om föräldrarnas kamp i Värmland. Vi kommer publicera det fantastiska material som föräldrarna sammanställt för att förklara för Värmlands landstings politiker varför Konduktiv Pedagogik är så viktigt för deras barn.

I tre dagar publicera inlägg om William Granrud och om Elins, hans mammas, känslor.

Igår Berättelsen om William

I dag mamma Elins kära tankar

Kommer ni ihåg dagen?

Kommer ni ihåg den där dagen när man åkte in till förlossningen för att få träffa sin bebis för allra första gången, med samma framtidsdrömmar, som alla andra familjer?

Kommer ni ihåg den där dagen när man åkte in till förlossningen för att få träffa sin bebis för allra första gången, med samma framtidsdrömmar, som alla andra familjer?

Den där dagen när de första små staplande stegen skulle komma, men istället kom den där dagen då allt ändrades, när de berättade att ens barn inte var som alla andra barn.

Den där dagen när läkarna pratade och rummet snurrade, den där dagen när de berättade om allt stöd man får.

Den där dagen när de sa att allt kommer bli bra, men istället kom den där dagen när man insåg att den där hjälpen som barnet skulle få inte finns, den där dagen när du märker att om du inte kämpar så får du inget, den där dagen när du helt plötsligt vågar säga emot, den där dagen när du märker att du får börja kämpa, den där dagen när du får kämpa för en resurs till förskolan, den där dagen när du får kämpa för en stol till ditt barn, den där dagen när du får kämpa för ett badrum till ditt barn, den där dagen när du får kämpa för en bilanpassning för ditt barn, den där dagen när du får kämpa för att få assistans till ditt barn, den där dagen när du tröstar ditt barn för att han bara vill vara som alla andra, den där dagen när hjärtat brister och du kämpar för att hålla ihop, den där dagen när du ser smärtan i ditt barns kropp och tänk den där dagen när du faktiskt inte behöver kämpa för ditt barns självklara behov. DEN dagen kommer den dagen verkligen att komma?

Den där dagen när du faktiskt inte behöver kämpa, utan alla samarbetar tillsammans och bara försöker göra allt de kan tillsammans. DEN dagen, det vore den finaste dagen! Samarbete. Saker kanske inte blir som man önskar, men tänk vetskapen att alla runt barnet faktiskt gjort det de har kunnat, vilken känsla.

Ett samarbete där man ser till vad faktiskt just det här enskilda barnet behöver och faktiskt ser våra barn som intelligenta, vanliga, älskade, busiga barn, men som behöver lite hjälp. Den dagen de ser våra barn med stor utvecklingspotential och ser möjligheterna.

När den dagen kommer ska jag som mamma ta en semesterdag och bara njuta av att de verkligen ger mitt barn chansen att visa vad han vill och vad han kan!

Hälsningar Williams mamma Elin

I morgon publiceras andra delen av denna frustande kärleksdikt till dessa behövande barn. Det handlar om att behöva kämpa, att behöva kämpa för något så självklar som att få försöka lär sig sitta själv.


Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad.