Brevet från Maria

Maria 18år 2MITT KP – fördjupning är en kategori där Mullback Bloggar samlat en omfattande dokumentation om personer som har lång erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Denna vecka har vi fått följa Maria Andersson genom livet. Hon började med Konduktiv Pedagogik när hon var 4 år, nu är hon 24.

Idag avslutar vi artikelserien om Maria, för denna gång, med hennes egna ord. Dessa tankar om hur livet med Konduktiv Pedahogik påverkat henne och hennes familj, skickade Maria till mig för nästa 2 år sedan.

LÄS MARIAS BREV:

Hej!

Jag heter Maria Andersson och är 22 år gammal.

Jag och min familj har mycket stor erfarenhet av Kp, då jag började träna enligt denna metod redan som 4 åring. Då fanns inte metoden i Sverige än utan vi fick åka till Ungern för att jag skulle få min. träning.

Vi insåg snabbt att detta skulle bli både dyrt och jobbigt på många sätt, men mina föräldrar ville såklart ge mig bästa möjliga livskvalitet så det var värt ett försök. Det kan jag säga att varken jag eller min familj aldrig har /kommer ångra!

Innan vi åkte till Ungern första gången hade jag absolut ingen egen balans eller kroppskontroll alls, jag satt fastspänd i en speciell matstol med både bälten, bålstöd och knästöd.

När vi kom hem efter 4 veckor i Ungern kunde jag sitta i rutschkanan på Frankfurts flygplats och ta mig ner själv! Det enda stöd jag behövde för att ta mig ner var att mamma sjöng en sång som vi hade lärt oss på träningen. Detta är bara ett av många exempel på saker jag har lärt mig tack vare träningen.

Vi har räknat ut att jag har lyckats göra ungefär 30-40 träningsperioder sen jag började 1994! Detta har kostat ca 250.000 kronor sammanlagt, pengar som jag har fått enbart tack vare min mammas envishet i att söka pengar från olika fonder mm.

Idag får man ju en period/år av vissa landsting, men det gäller ju bara tills man fyller 18. Sen får man börja om och söka pengar igen, vilket jag precis har gjort och det lyckades! Så startade precis en ny period på 4 veckor i Falköping idag!

Vill bara avsluta med att tala om att det faktiskt är mycket tack vare min familj och Lars som vi har fått KP till Sverige! 🙂

Maria Andersson

I morgon publiceras FILMEN OM MARIA (länken fungerarfrån och med 2014-07-16


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.