Brevet från Amandas mamma – Det är värt det, till 100%

Amanda tränarMITT KP – fördjupning är en kategori där Mullback Bloggar samlat en omfattande dokumentation om personer som har lång erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Denna vecka har vi fått följa Amanda Larsson genom livet. Hon började med Konduktiv Pedagogik när hon var 3 år, nu går hon i Move & Walks gymnasieskola.

Idag fortsätter vi artikelserien om Amanda med ett brev från Amandas mamma, Petronella, skrivet 2013.

(I förrgår Publicerades ett brev skrivet av Amandas mamma, skrivet 1999)

LÄS PETRONELLAS BREV FRÅN 2013:

Jag är Mamma till en Cp-skadad flicka och kan berätta att utan Move And Walk i min o vår dotters liv, vet jag inte hur vårt o hennes liv hade varit.

Jag såg tv-programmet -97 om denna träning i Budapest och läste sedan i en tidningsartikel att det skulle komma till Sverige till Nässjö. Jag ringde på en gång och vi fick komma på bedömning ganska snabbt. 3 månader senare,m så fick vi en träningstid. Då firade Move and walk 1 år och vi fick börja med att vara med på kalaset. Amanda började sin träning och efter de 4 veckorna så var min dotter en helt annan person. Det visade sig att hon kunde en massa saker som vi inte visste!

pETRONELLAVi har alla år tränat 2 ggr/år ett år 3 ggr. Det är många år sen nu och ja, vi har fortsatt att träna.

För några år sen nu startade även Move and Walk, som numer finns i Göteborg, en skola och min dotter fick en plats där. Det var som en räddande ängel i nöden. Vi är så glada för att hon har fått möjligheten att gå där.

Amanda är idag 18 år och går på Gymnasiet. Hon har tack vare träningen en fantastisk kropp med massa muskler som hon lärt sig att ha koll på. Hon älskar att gå till skolan och älskar att träna.

Amanda gillar inte ens att vara ledig på loven. Hon har vant sig så vid att träna, så vid längre ledigheter får vi leka conductorer och assistent här hemma.

De som inte träffar Amanda regelbundet, ser enorma framsteg hela tiden. Vi själva har liksom blivit vana, men om jag jämför med andra som inte tränat som Amanda så är det ju en stor skillnad. Amanda har inga korta muskler. Hon har massa muskler och ingen sned rygg eller skeva fötter eller ben. Å det är så skönt att slippa sådant och alla andra sådana bekymmer. Det är ju liksom nog med det som är.

Vi är så tacksamma för det jobb ni alla på Move & Walk lägger ner och har lagt ner, för att våra barn, ungdomar och vuxna ska få möjligheten att träna och få lära sig denna livstil. För en livsstil är det. Det är inte bara en träning du gör och sen är det bra, utan man måste hålla på hela tiden, dag ut o dag in, vecka ut o vecka in, år ut o år in, alltid alltid. Men det är värt det, till 100%.

Stort Tack från hela våran Familj….Vi är er evigt tacksamma.

Petronella Larsson

I morgon publiceras  FILMEN OM MOVE & WALK-SKOLA där både Amanda och Petronella medverkar (länken fungerar från och med 2014-08-14


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.