Brevet från Amanda, 18 år, har älskat KP sedan hon var 3

Amanda

MITT KP – fördjupning är en kategori där Mullback Bloggar samlat en omfattande dokumentation om personer som har lång erfarenhet av Konduktiv Pedagogik.

Denna vecka har vi fått följa Amanda Larsson genom livet. Hon började med Konduktiv Pedagogik när hon var 3 år, nu går hon i Move & Walks gymnasieskola.

Idag fortsätter vi artikelserien om Amanda med ett brev från henne själv som 18 åring.

(Igår Publicerades ett brev skrivet av Amandas mamma, skrivet 1990)

LÄS AMANDAS BREV FRÅN 2013:

Hej! Jag heter Amanda Larsson och är 18 år. Jag bor utanför Göteborg med min mamma o pappa o 2 bröder. Har tränat på Move and Walk sedan jag var 3 år gammal. Jag har aldrig sett denna träning som jobbig…. tycker bara det är roligt. När jag var liten kändes det som om jag skulle gå o leka…… förstod inte då att jag tränade hela tiden…. det gjorde inte ens Mormor som hälsade på en gång…. men när mamma förklarade alla övningarna att det var exempelvis. för att kunna dricka ut muggen själv som vi körde bussen med en ring o böjde armarna o tittade ut genom fönstret….

Nu sen jag blivit stor så förstår jag ju mycket mer vad det går ut på… känner att min kropp mår bra av träningen … Jag har fått förmånen att gå på Move and Walks skola i Göteborg sen starten… O jag Älskar det!!! gillar ej ens att ha lov.. så nu på mitt sportlov skall jag ta en uppföljningsvecka nere på träningen…. å då får jag samtidigt träffa mina allra bästa kompisar som jag känt sen jag började att träna… de bor i Norra Sverige o vi träffas varje år på träning… Våra familjer lärt känna varann jättebra… så vi har hittat på mycket kul genom åren.

När jag var liten så var allt på engelska… så mamma o pappa fick sjunga sånger hemma på engelska för att jag skulle fatta vad jag skulle göra, hihi

Jag har träffat många coduktorer genom åren o alla e bra…. men jag gillar mest när de är lite tuffa o inte för fjantiga…. När jag var liten så hade vi ballonger, clowner o massa leksaker…. gillade aldrig det så mycket…. jag hade nog med att kolla så alla andra gjorde rätt…… Jag har sedan många år tilbaka velat bli coductor, så vi får väl se vad som händer när jag slutar skolan…. Jag kan alla program utantill…..

Jag känner att det bästa med allt detta är att jag har full koll på min kropp o jag känner att jag får mer o mer muskler hela tiden… o det är så skönt att kunna sträcka ut sig o att ha full rörlighet i armar o ben. och att slippa korsetter mm.

Så stort tack till dig Lars Mullback som tagit hit denna träningen till Sverige.

Amanda Larsson, förmedlat av mamma Petronella

I morgon publiceras ett nytt brev från mamma Petronella skrivet 2014 och i övermorgon FILMEN OM MOVE & WALK-SKOLA där både Amanda och Petronella medverkar (länken fungerar från och med 2014-08-14


MEDVERKAN

Vill du också medverka och berätta vad Konduktiv Pedagogik betyder för dig, skriv till lars@mullback.se

Genom att märka mailet Mitt KP, ger du Mullback Bloggar rätt att publiceras din text i sammanhang som främjar utveckling för neurologiskt funktionshindrade. Skicka gärna också med någon bild, som du tycker passar.

Vill du hellre berätta på film, går det lika bra.


Breven som publiceras på MITT KP är tänkta för en bok om Konduktiv Pedagogik. Mullback Bloggar är en genomgång av det mycket omfattande material som finns. Delar av detta material, kommer förmodligen även publiceras i tryck längre fram.