Bra eller dåligt med lågpris KP – Debatten fortsätter

/TILL MAIL ABONNENTER – Detta inlägg kom till er även förra veckan av misstag/

VECKAN SOM GICK På Facebook har en kommentar kommit in angående filmen VI GÖR SKILLNAD och blogginlägget ”Lyft debatten om vinster” Björn tror att vinster påverkar ett förtaga priser mycket och tar upp ett konkret exempel, när han fått träna Konduktiv Pedagogik billigt. Läs hans kommentar: (Se länk Björns första kommentar)

Björn Johansson skriver:

Mmm fast det där stämmer ju inte riktigt. Utan att nämna för mycket här på FB kan jag ju bara säga att vi tränade KP utanför M&W hos en jätteduktig conductor på ett annat företag. När denna sedan anställdes av M&W blev dennes tjänster MÅNGDUBBELT dyrare! Precis samma person, samma träning men helt plötsligt flera 100-lappar/timme dyrare. Varför kan man då fråga sig? Vart går de pengarna?

Mullback Bloggar svarar:

Hej igen.

Den verksamhet du menar i Malmö, har jag varit med att starta.

Det var en förlustverksamhet, som drevs av ett assistansbolag, som service åt det bolagets kunder.

När denna KP-verksamhet startade, ägdes ass-bolaget av idealisten Olle Gartsjö, som bara ville hjälpa till att införa KP-konceptet till Sverige. Mer om detta i Tillbackablick Skåne, som kommer senare.

Olle satsade en del av ass-bolagets vinst för att kunna erbjuda Konduktiv Pedagogik i Skåne. Utan bland annat hans insatser hade inte KP funnits i Sverige.

Olle sålde sedan Ass-bolaget till en större aktör, som behöll KP-verksamheten trots att det hela tiden varit en förlustaffär. Deras motiv till att driva det vidare trots förluster var att behålla sina ass-kunder. Ibland bjöd de även andra än assistentkunder till KP-tränande och lät även dem träna till kraftigt reducerade priser i mån av plats. Kanske du fivk en sådan möjlighet.

Genom att erbjuda träning mycket billigt hoppades företaget få fler ass-kunder, men det var också ett sätt att fylla ut platserna för att mildra förlusterna.

Förlustverksamheter fungerar kortare perioder, om förtaget har inkomster från annat håll. Förlustverksamheter kan drivas i undantagsfall om det anses ha ett marknadsvärde, till exempel i reklamsyfte.

Som du själv skriver, så finns inte denna verksamhet kvar längre. Förlustverksamheter är aldrig långsiktiga.

Vi, som vill behålla Konduktiv Pedagogik i Sverige och utveckla konceptet till något ännu bättre och med tiden integrera den som en del av habiliteringen, Vi är oerhört tacksamma att en långsiktig aktör äntligen tagit över Malmö-verksamheten.

  • En aktör som sätter sådana priser att en långsiktigt verksamhet enligt Svenska lagar och villkor säkras.
  • En aktör som stödjer föräldrars lobby arbete för att alla ska få landstingens stöd till Konduktiv Pedagogik.

Den långsiktiga aktören, som äntligen tagit över Malmöverksamheten är Move & Walk.


Gillar du detta inlägget? Det kommer flera. Enklaste sättet att hålla koll på bloggen är att:

Skriv in din mailadress i vänsterspalten här, så får du alla inlägg först av alla, via mail.

Alternativt; Gilla Facebooksidan: Jo, Du Kan eller följa mig på Twitter

Genom att följa Mullback Bloggar, stödjer du rätten att människor ska kunna välja den väg i livet, som de själva känner gör dem mer tillfreds, nöjda och i bästa fall lyckliga och självständiga.


 

Alla som omnämns eller berörs i Mullback Bloggar ges möjlighet att bemöta ett publicerat inlägg via ett eget inlägg, utöver vanliga kommentarsfält, så länge inlägg följer svensk lag och publicistiska principer.

Vill du medverka med ett inlägg, skicka det till lars@mullback.se. Märk mailet MB Inlägg, och ”citattecken” kring den text som du vill få publicerad.