Kategorier
Landsting VG-region

Skriv under – vuxna plötsligt utan träning

Amanda tränar Vuxna CP-skapade har fått nog, helt utan träning. Skriv under deras namninsamling. Politikerna lurade av tjänstemän.

Om Amanda bott i Stockholm eller Malmö hade hon fått träna på landstinget bekostnad. Hon bor i Västra Götaland. Därför får hon betala att själv.
Om Amanda bott i Stockholm eller Malmö hade hon fått träna på landstinget bekostnad. Hon bor i Västra Götaland. Därför får hon betala allt själv.

Vuxna CP-skapade har fått nog. Skriv under deras namninsamling. Det kan rädda deras träning.

Under rubriken: ”Upprop mot förlorad vård, KP-träning”, skriver de:

Utan Konduktiv Pedagogik går våra kroppar ska gå sönder.

Vi kräver att Västra Götaland-Regionen åter igen upphandlar Konduktiv Pedagogik även för neurologiskt skadade över 19 år och att denna rätt ska gälla i HELA Sverige, som det redan gör för barn.

Minst 4 veckor Konduktiv Pedagogik per år

Öppenvård via egenremiss

En enad handikapprörelse har krävt Konduktiv Pedagogik för vuxna sedan 2013.VGR, i brev till politikerna. Istället för att stödja målgruppen, har tjänstemännnen i Västra Götaland tagit bort Konduktiv Pedagogik för vuxna, TROTS att politikernas beslut om fortsatt avtal. Denna behandling har vi alltid fått förut och vi behöver verkligen den för att orka arbeta och leva med våra rörelsehinder. Nu står vi helt utan behandling.

Vi som startat uppropet är
Julia Renström, Edde Piper, Maria Andersson, Lars Mullback, Annika Nelander och Monica Sögaard

Skriv under genom att skicka LÄNK TILL UPPROPET: www.skrivunder.com/kpivgr

Mullback Bloggar kommer följa hur detta går.

Bakgrund LÄS MER

15 svar på ”Skriv under – vuxna plötsligt utan träning”

Jag såg den här Amanda på Rapport ikväll. Måste säga att hennes leende och fina ögon satte igång fjärilarna i min mage. Så söt hon är alltså.

[…] Här är en länk till namninsamlingen. Skriv under och sprid gärna vidare: https://www.skrivunder.com/kpivgr Här är några kommentarer från dem som redan skrivit under namninsamlingen: Johan Lindh, Lidköping Vår dotter behöver möjlighet till KP även nu när hon fyllt 20, KP har hjälpt otroligt mycket och det måste finnas möjlighet för henne att fortsätta utvecklas med den träningen. Anonym, Vårgårda Jag har en lillasyster som jag sett mår så mycket bättre under dem veckorna hon är och tränar. Det stärker inte bara deras kroppar utan dem blir peppade på och får ett högre självförtroende och självkänsla. Anneli Bergsviker, Karlsborg Jag har arbetat inom den konduktvia pedagogiken och sett hur viktig och ibland riktigt livsomvandlande denna träning är för personer med cpskada/neurologisk skada. Jag har nu en kroppsskada och får utan vidare tillgång till 3 månaders sjukgymnastik. Det är enkelt för mig. Jag har en övergående skada. Med en neurologisk skada måste man ha regelbunden hjälp för att kunna skydda sin kropp, må bättre i vardagen, slippa värk felställningar och sämre livsförhållanden samt kunna öka sin livskvalitet. Rita Tóth, Göteborg Jag skriver under för att jag VET att CP-skadan inte försvinner pga. att man plötsligt blivit vuxen. Den skadan finns kvar hela livet! Konduktiv Pedagogik hjälper CP-skadade att lära sig olika funktioner för ett mer självständigt och njutbart liv. Låt även vuxna ta del av detta! Anonym Örebro-bekant till vuxen tränande från Göteborg Jag tycker det är för djävligt rent ut sagt! Jag känner Amanda o vet hur hon o hennes familj kämpar o gör allt för att hon ska få bra o mycket träning som hon behöver o ett bra o rikt liv, o de gör ett fantastiskt jobb!! Meen det är inte rätt!!! De får bekosta mycket själva! Alla har inte den möjligheten heller! Läs mer […]

Tycker jag med. Det tog 20 år innan barn fick samma rätt oavsett landsting. Nu ska vi kräva samma rättvisa för vuxna. Det går om många stöttar oss. Hoppas du skriver under och delar vidare. Kul att du hittat Mullback Bloggar

Kommentera